Hypotheken & Verzekeringen
Hypotheekadvies Eelde-Paterswolde e.o.


Hypotheekadvies Eelde-Paterswolde

Heb jij je droomhuis gevonden of ben je benieuwd wat je kunt lenen, waardoor je gerichter op zoek kunt gaan naar jouw droomwoning? Met hypotheekadvies van Huizing Totaal Advies weet je waar je aan begint als je misschien wel de grootste financiële verplichting in jouw leven aangaat. Het belangrijkste is jouw situatie, hoe deze ook mag zijn. Voor iedereen is een passende hypotheek te vinden. Wat zijn je wensen en wat zijn je doelen? Bekijk hieronder snel welke situatie op jou van toepassing is. Zo kunnen we nóg gerichter adviseren.

Volgende huis kopen

Beschik je al over een mooi koophuis, maar ben je nu in een fase aangekomen waarbij je een volgende woning wilt gaan kopen? Een nieuwe start roept financiële vragen op. Of je nu groter of kleiner gaat wonen, wij helpen je graag op weg met onafhankelijk advies.

Verbouwen

Woon je al op je droomplek? Wat fijn! Droom je ervan om de ruimte uit te breiden, denk je na over een aanbouw of verbouwing? Dan kun je daar je hypotheek voor gaan verhogen. Wij leggen je graag uit hoe dit werkt.

Ons hypotheekadvies

Bij het hypotheekadvies van Huizing Totaal Advies krijg je een berekening van de maximale hypotheek die je kunt krijgen. Ook adviseren wij je over de gewenste maximale maandlasten. Bij Huizing Totaal Advies kun je ervan uitgaan dat je een heldere uitleg krijgt over de verschillende hypotheekvormen. Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • Berekening van je hypotheekrenteaftrek
  • Samenstelling van je risicoprofiel
  • Selectie van de best passende hypotheken
  • Selectie van aanbieders met de laagste rente
  • Inventarisatie van kans op Nationale Hypotheekgarantie of starterslening
  • Deskundig advies over afdekken van risico's rond je hypotheek, zoals arbeidsongeschiktheid en overlijden
  • Volledige begeleiding van het gehele proces van offerte tot aanvraag
  • Doorlopend inzicht in je financiële situatie met ons Hypotheek Service Abonnement

Check de actuele rente

Onafhankelijk en eerlijk

We doen er alles aan om jou de best mogelijke adviezen te bieden op financieel gebied. Onze adviseurs verstaan niet alleen hun vak en hebben alle benodigde diploma's, ze zijn vooral gericht op jouw wensen en persoonlijke situatie. Complexe financiële situaties leggen we graag helder aan je uit. Wij helpen je met al je vragen en geven inzicht. Zo kan jij de juiste keuze maken. Benieuwd? Maak vrijblijvend kennis tijdens een gratis adviesgesprek.

Hypotheek voor jou

Naast je eerste huis, een volgende huis of voor je eigen bedrijf zijn er nog meer redenen om na te gaan denken over een hypothecaire lening. Wil je bijvoorbeeld je hypotheek oversluiten? De rente staat op een historisch laag niveau. Het oversluiten van jouw hypotheek naar een andere geldverstrekker kan aantrekkelijk zijn. Bekijk hieronder meer informatie over oversluiten en verkrijg inzicht in onze kosten en hypotheek service abonnementen.

Het oversluiten van je hypotheek betekent dat je jouw huidige hypotheek aflost en een nieuwe hypotheek afsluit. Ontdek samen met onze adviseurs of het voor jou interessant is om je hypotheek over te sluiten, bijvoorbeeld vanwege een lagere hypotheekrente of andere voorwaarden.

Meer lezen

Met het afsluiten van ons hypotheek service abonnement ben je verzekerd van financiële rust. Benieuwd naar ons abonnement? We vertellen je er graag meer over.

Meer lezen

Een volledig hypotheekadvies en de bemiddeling van de hypotheek voor de aankoop van een woning, is doorgaans zo'n twintig tot dertig uur werk. Onze adviseurs rekenen een vast bedrag per situatie. Zo weet jij meteen waar je aan toe bent.

Meer lezen

Hypotheekvormen

Benieuwd welke hypotheekvormen er allemaal zijn? Wij hebben ze kort voor je op een rijtje gezet. Welke hypotheekvorm het beste is voor jouw situatie, wordt uitgebreid besproken tijdens een gratis kennismakingsgesprek. Ook een antwoord op al je andere vragen omtrent hypotheken beantwoorden we graag in een persoonlijk gesprek, maar je mag ze ook altijd alvast via de mail of telefonisch stellen!

Bekijk ook:

Vergelijkingskaart Hypotheek

Vergelijkingskaart Risico's afdekken

Vergelijkingskaart Vermogen

Hypotheekvormen

Bij deze hypotheekvorm los je iedere maand een deel van de lening af. Dit is echter geen vast bedrag. Aan het begin van de looptijd los je weinig af en betaal je veel rente; aan het eind van de looptijd los je meer af en betaal je minder rente. Gedurende de looptijd van de lening wordt jaarlijks hetzelfde bedrag betaald voor rente en aflossing samen. Zeker de eerste tien jaar is dat minder dan bij de lineaire hypotheek. Jonge starters op de woningmarkt hebben veel voordeel bij deze hypotheekvorm, omdat bij aanvang de netto-maandlasten relatief laag zijn. De netto-lasten worden in de loop van de tijd hoger.

Bij de lineaire hypotheek los je iedere maand een vast deel van de lening af. De rente wordt steeds berekend over het nog niet afgeloste deel van de hypotheek en daalt dus. In de beginperiode zijn de hypotheeklasten het hoogst, jaarlijks worden de lasten lager. Over de gehele looptijd bezien, is deze hypotheekvorm de voordeligste. Je kunt voor deze hypotheekvorm kiezen wanneer je in korte tijd vermogen wilt opbouwen of een inkomensdaling verwacht.

Bij een aflossingsvrije hypotheek betaal je maandelijks alleen rente over de hypotheeklening. Je bouwt met de hypotheek geen vermogen op waarmee je de hypotheekschuld kunt aflossen. Los je tussentijds niet uit eigen initiatief af, dan blijft de schuld tijdens de looptijd hetzelfde. Bij verkoop van het huis, of uiterlijk aan het einde van de looptijd, moet je in principe de hele lening terugbetalen. Een aflossingsvrije hypotheek loopt meestal 30 jaar, net als veel andere hypotheken.

Deze hypotheek bestaat uit twee onderdelen; een losse levensverzekering en een aflossingsvrije lening. Er wordt een levensverzekering afgesloten die dekking geeft voor het risico van overlijden en een kapitaal uitkeert bij in leven zijn op een vooraf bepaalde einddatum. Op de einddatum kan met de kapitaaluitkering (plus de extra winstuitkering) de lening in een keer afgelost worden. Omdat er gedurende de gehele looptijd niet wordt afgelost, is het rentebestanddeel van deze hypotheek constant.
Aangezien renten op schulden aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting kan deze vorm van lenen de voorkeur hebben vanwege de maximale renteaftrek.

Een bankspaarhypotheek is een combinatie van een lening en een geblokkeerde spaarrekening (de Spaarrekening Eigen Woning) of beleggingsrekening (Beleggingsrecht Eigen Woning). Op deze geblokkeerde rekening bouw je vermogen op door periodiek geld te storten. Het rendement op het spaargeld of de beleggingen wordt - onder voorwaarden - gunstig behandeld. Gedurende de looptijd wordt de lening niet afgelost, waardoor je optimaal gebruik maakt van de fiscale mogelijkheden. Aan het einde van de looptijd los je in een keer je bankspaarhypotheek af met het op de spaar- of beleggingsrekening opgebouwde vermogen.

Bij de beleggingshypotheek is het belastingvoordeel maximaal. De beleggingshypotheek is een combinatie van een aflossingsvrije lening en beleggen. Door middel van een maandelijkse inleg op een beleggingsrekening groeit jouw vermogen naar het uiteindelijke hypotheekbedrag, waarbij de einduitkering niet gegarandeerd is. Dit bedrag wordt gebruikt om op de einddatum de hypotheek af te lossen. De rente voor het deel van de lening dat gebruikt wordt voor de aankoop van de effecten (de inleg op de beleggingsrekening) kan niet worden aangemerkt als aftrekbare kosten. Deze vorm kenmerkt zich door grote vrijheid. De waarde van aandelen kan fluctueren, waardoor er géén garantie gegeven kan worden dat de beleggingsrekening op de einddatum daadwerkelijk het benodigde bedrag zal opbrengen. Anderzijds bestaat de kans dat de uiteindelijke uitkering hoger is dan het hypotheekbedrag.

Op de lening wordt gedurende de looptijd niets afgelost. Met de opbrengst van de spaarverzekering wordt de lening afgelost bij in leven zijn op de einddatum of bij eerder overlijden. Het bijzondere van de spaarhypotheek is, dat over de betaalde spaarpremies (de aflossing) een rente vergoed wordt die gelijk is aan de berekende hypotheekrente. Telkens als de hypotheekrente wordt aangepast zal de te betalen spaarpremie zodanig worden herzien dat de lening op de einddatum precies is afgelost. Door koppeling van de hypotheekrente aan de spaarpremie zal de premie bij een hoge rentestand dalen en bij een lage rente stijgen. Deze hypotheekvorm geeft, naast de maximale renteaftrek voor de inkomstenbelasting, zekerheid over de einduitkering. Bijkomend voordeel is, dat de maandlasten minder afhankelijk zijn van renteschommelingen.

Vrijblijvend hypotheekadvies Eelde-Paterswolde

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Makelaardij
Jan Pelleboerplein 17
9765 BR Eelde-Paterswolde

Hypotheken & Verzekeringen
Jan Pelleboerplein 17
9765 BR Eelde-Paterswolde

Back to top