Hypotheekadvies in regio Eelde Paterswolde


Hypotheekadvies in Eelde

Met hypotheekadvies van Huizing Totaal Advies weet je waar je aan begint als je misschien wel de grootste financiële verplichting in jouw leven aangaat. Jouw belang is onze zorg en daarom inventariseren we eerst wat jouw persoonlijke en financiële situatie is. Wat zijn je wensen en wat zijn je doelen? Dit noemen wij een financiële planning. Wij helpen je met een oplossing om je woonwensen zo goed mogelijk te realiseren. Als je jouw woonwens hebt vervuld wil je uiteraard ook dat je in verschillende scenario’s (arbeidsongeschiktheid, overlijden, werkloosheid en pensioen) bent beschermd. Daarom krijg je deskundig advies over het afdekken van risico's rond jouw hypotheek. Kortom, met het hypotheekadvies van Huizing Totaal Advies weet je waar je aan toe bent.

Vrijblijvend advies?

Zelf een hypotheek aanvragen kan best spannend zijn. Kun je wel wat hulp gebruiken? Vraag dan een gratis hypotheekadvies gesprek aan! Tijdens dit oriëntatiegesprek kijken we samen naar welke hypotheek het beste bij jouw situatie zou passen.

Hypotheekvormen

Er bestaan in Nederland verschillende hypotheekvormen. Voor welke vorm je in aanmerking komt, hangt vooral af van de vraag of je je eerste hypotheek afsluit of al een hypotheek heeft en gaat verhuizen.

Hypotheekvormen

Wat mag je verwachten van ons hypotheekadvies?

Bij het hypotheekadvies van Huizing Totaal Advies krijg je een berekening van de maximale hypotheek die je kunt krijgen. Ook adviseren wij je over de gewenste maximale maandlasten. Bij Huizing Totaal Advies kun je ervan uitgaan dat je een heldere uitleg krijgt over de verschillende hypotheekvormen. Verder kun je het volgende van ons verwachten:

 • Berekening van je hypotheekrenteaftrek
 • Samenstelling van je risicoprofiel
 • Selectie van de best passende hypotheken
 • Selectie van aanbieders met de laagste rente
 • Inventarisatie van kans op Nationale Hypotheekgarantie of starterslening
 • Deskundig advies over afdekken van risico's rond je hypotheek, zoals arbeidsongeschiktheid en overlijden
 • Volledige begeleiding van het gehele proces van offerte tot aanvraag
 • Doorlopend inzicht in je financiële situatie met ons Hypotheek Service Abonnement

Dienstverleningsdocument hypotheekaanvraag

Actuele hypotheekrente check

   Hypotheek Service Abonnement

   Om je nog beter te kunnen voorzien van een doorlopend inzicht in je financiële situatie hebben wij ons Hypotheek Service Abonnement geïntroduceerd. Bekijk hier wat dit voor jou kan betekenen.

   Financiële planning

   Persoonlijk financieel advies is eigenlijk financieel, fiscaal en juridisch advies in één. Wat wil je met je geld doen, nu én in de toekomst? Is dat haalbaar en zo ja, hoe? We adviseren je graag.

   Lineaire hypotheek

   Voordelen

   • Vaste aflossing
   • Dalende maandbetaling

   Nadelen

   • Hoge aanvangslasten
   • Afnemend fiscaal voordeel

   Lineaire hypotheek afsluiten

   Bij de lineaire hypotheek los je iedere maand een vast deel van de lening af. De rente wordt steeds berekend over het nog niet afgeloste deel van de hypotheek en daalt dus. In de beginperiode zijn de hypotheeklasten het hoogst, jaarlijks worden de lasten lager. Over de gehele looptijd bezien, is deze hypotheekvorm de voordeligste. Je kunt voor deze hypotheekvorm kiezen wanneer je in korte tijd vermogen wilt opbouwen of een inkomensdaling verwacht.

   Persoonlijk financieel advies

   Annuïteitenhypotheek

   Voordelen

   • Lage aanvangslasten
   • Vaste maandbetaling

   Nadelen

   • Oplopende aflossing
   • Afnemend fiscaal voordeel

   Annuïteitenhypotheek afsluiten

   Ook bij deze hypotheekvorm los je iedere maand een deel van de lening af. Dit is echter geen vast bedrag. Aan het begin van de looptijd los je weinig af en betaal je veel rente; aan het eind van de looptijd los je meer af en betaal je minder rente. Gedurende de looptijd van de lening wordt jaarlijks hetzelfde bedrag betaald voor rente en aflossing samen. Zeker de eerste tien jaar is dat minder dan bij de lineaire hypotheek. Jonge starters op de woningmarkt hebben veel voordeel bij deze hypotheekvorm, omdat bij aanvang de netto-maandlasten relatief laag zijn. De netto-lasten worden in de loop van de tijd hoger.

   Persoonlijk financieel advies

   Aflossingsvrije hypotheek

   Voordelen

   • Maandelijks alleen rente betalen
   • Maandelijks aflossen niet verplicht

   Nadelen

   • Als je niet aflost, blijft de schuld even hoog
   • Aflossen is eigen verantwoordelijkheid als de hypotheek eindigt

   Aflossingsvrije hypotheek afsluiten

   Bij een aflossingsvrije hypotheek betaal je maandelijks alleen rente over de hypotheeklening. Je bouwt met de hypotheek geen vermogen op waarmee je de hypotheekschuld kunt aflossen. Los je tussentijds niet uit eigen initiatief af, dan blijft de schuld tijdens de looptijd hetzelfde. Bij verkoop van het huis, of uiterlijk aan het einde van de looptijd, moet je in principe de hele lening terugbetalen. Een aflossingsvrije hypotheek loopt meestal 30 jaar, net als veel andere hypotheken.

   Persoonlijk financieel advies

   Levenhypotheek

   Voordelen

   • Brutto- en nettolasten gedurende de looptijd blijven gelijk (bij gelijke rente)
   • Hoog fiscaal voordeel

   Nadelen

   • Geen volledige zekerheid over rendement en eindkapitaal
   • De kosten in de kapitaalverzekering zijn vaak niet transparant

   Levenhypotheek afsluiten

   Deze hypotheek bestaat uit twee onderdelen; een losse levensverzekering en een aflossingsvrije lening. Er wordt een levensverzekering afgesloten die dekking geeft voor het risico van overlijden en een kapitaal uitkeert bij in leven zijn op een vooraf bepaalde einddatum. Op de einddatum kan met de kapitaaluitkering (plus de extra winstuitkering) de lening in een keer afgelost worden. Omdat er gedurende de gehele looptijd niet wordt afgelost, is het rentebestanddeel van deze hypotheek constant.
   Aangezien renten op schulden aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting kan deze vorm van lenen de voorkeur hebben vanwege de maximale renteaftrek.

   Persoonlijk financieel advies

   Spaarhypotheek

   Voordelen

   • Optimaal fiscaal voordeel
   • Lage aanvangslasten

   Nadelen

   • Geen volledige zekerheid over rendement en eindkapitaal
   • Deze hypotheek is minder geschikt als je een eerste hypotheek afsluit. Je mag dan namelijk de hypotheekrente niet aftrekken.

   Spaarhypotheek afsluiten

   In principe werkt de spaarhypotheek op dezelfde wijze als de levenhypotheek. Op de lening wordt gedurende de looptijd niets afgelost. Met de opbrengst van de spaarverzekering wordt de lening afgelost bij in leven zijn op de einddatum of bij eerder overlijden. Het bijzondere van de spaarhypotheek is, dat over de betaalde spaarpremies (de aflossing) een rente vergoed wordt die gelijk is aan de berekende hypotheekrente. Telkens als de hypotheekrente wordt aangepast zal de te betalen spaarpremie zodanig worden herzien dat de lening op de einddatum precies is afgelost. Door koppeling van de hypotheekrente aan de spaarpremie zal de premie bij een hoge rentestand dalen en bij een lage rente stijgen. Deze hypotheekvorm geeft, naast de maximale renteaftrek voor de inkomstenbelasting, zekerheid over de einduitkering. Bijkomend voordeel is, dat de maandlasten minder afhankelijk zijn van renteschommelingen.

   Persoonlijk financieel advies

   Beleggingshypotheek

   Voordelen

   • Hoog fiscaal voordeel
   • Vaste maandbetaling

   Nadelen

   • Je bent gebonden aan fiscale regels, waardoor je minder flexibel bent.
   • Deze hypotheek is minder geschikt als je een eerste hypotheek afsluit. Je mag dan namelijk de hypotheekrente niet aftrekken.

   Beleggingshypotheek afsluiten

   Ook hier is het belastingvoordeel maximaal. De beleggingshypotheek is een combinatie van een aflossingsvrije lening en beleggen. Door middel van een maandelijkse inleg op een beleggingsrekening groeit jouw vermogen naar het uiteindelijke hypotheekbedrag, waarbij de einduitkering niet gegarandeerd is. Dit bedrag wordt gebruikt om op de einddatum de hypotheek af te lossen. De rente voor het deel van de lening dat gebruikt wordt voor de aankoop van de effecten (de inleg op de beleggingsrekening) kan niet worden aangemerkt als aftrekbare kosten. Deze vorm kenmerkt zich door grote vrijheid. De waarde van aandelen kan fluctueren, waardoor er géén garantie gegeven kan worden dat de beleggingsrekening op de einddatum daadwerkelijk het benodigde bedrag zal opbrengen. Anderzijds bestaat de kans dat de uiteindelijke uitkering hoger is dan het hypotheekbedrag.

   Persoonlijk financieel advies

   Bankspaarhypotheek

   Voordelen

   • Waarde opbouwen door sparen of beleggen
   • Vaste maandbetaling
   • Je spaart belastingvrij

   Nadelen

   • Je bent gebonden aan fiscale regels, waardoor je minder flexibel bent.
   • Deze hypotheek is minder geschikt als je een eerste hypotheek afsluit. Je mag dan namelijk de hypotheekrente niet aftrekken.

   Bankspaarhypotheek afsluiten

   Een bankspaarhypotheek is een combinatie van een lening en een geblokkeerde spaarrekening (de Spaarrekening Eigen Woning) of beleggingsrekening (Beleggingsrecht Eigen Woning). Op deze geblokkeerde rekening bouw je vermogen op door periodiek geld te storten. Het rendement op het spaargeld of de beleggingen wordt - onder voorwaarden - gunstig behandeld. Gedurende de looptijd wordt de lening niet afgelost, waardoor je optimaal gebruik maakt van de fiscale mogelijkheden. Aan het einde van de looptijd los je in een keer je bankspaarhypotheek af met het op de spaar- of beleggingsrekening opgebouwde vermogen.

   Hypotheekadvies aanvragen

   16

   Dit vinden onze klanten

   8.0

   Onbekend

   Madelief 9 24 nov. 2021

   Goed contact. Was vooral heel tevreden over de onderhandeling bij de aankoop van mijn nieuwe huis! Daar verdient de makelaar een dikke 10!

   9.3

   Onbekend

   Augustinusstraat 4 14 sep. 2021

   De begeleiding door onze makelaar was goed, kundig en prettig. We konden met alle vragen bij onze makelaar terecht.

   10

   Dhr. A. Kukler

   Hogestukken 5 03 aug. 2021

   Wij hebben gekozen voor Peter Wolf omdat wij bij hem qua persoon een goed gevoel hadden en achteraf blijkt dit meer dan juist te zijn

   10

   Dhr. A. Kukler

   Hogestukken 5 02 aug. 2021

   Wij hebben gekozen voor Peter Wolf omdat wij bij hem qua persoon een goed gevoel hadden en achteraf blijkt dit meer dan juist te zijn

   8.8

   Onbekend

   Novastraat 11 29 jul. 2021

   Ik vond fijne makelaar met verstand van zaken . Het gaf me direct al goed gevoel .ik zal deze makelaar zeker aanraden !

   8.8

   Onbekend

   Novastraat 11 28 jul. 2021

   Ik vond fijne makelaar met verstand van zaken . Het gaf me direct al goed gevoel .ik zal deze makelaar zeker aanraden !

   9.0

   Onbekend

   Leeuwerikweg 11 13 jul. 2021

   Het contact liep heel soepel, de makelaar was erg geduldig en nam alle tijd voor ons. Na het vertrekken van de opdracht werden we van alle stappen op de hoogte gehouden en bij de uiteindelijke verkoop...

   9.0

   Onbekend

   Leeuwerikweg 11 12 jul. 2021

   Het contact liep heel soepel, de makelaar was erg geduldig en nam alle tijd voor ons. Na het vertrekken van de opdracht werden we van alle stappen op de hoogte gehouden en bij de uiteindelijke verkoop...

   8.3

   Onbekend

   Mandelandenweg 5 a 08 jul. 2021

   Prima makelaar heeft ons goed bijgestaan.Goed op de hoogte gehouden van het wel en wee.Zeer tevreden.

   8.0

   Mevr. C.I. Toonstra

   Hooiweg 48 06 jul. 2021

   Op de momenten dat we contact wilden was dhr Wolff altijd goed bereikbaar en had de juiste antwoorden of oplossingen. Als we zaken anders geregeld wilden dan kwam daar een oplossing voor. We werden...

   Jouw droomhuis nog niet gevonden?

   Schrijf je in!

   Makelaardij
   Jan Pelleboerplein 17
   9765 BR Eelde-Paterswolde

   Hypotheken & Verzekeringen
   Jan Pelleboerplein 17
   9765 BR Eelde-Paterswolde

   Back to top