Hypotheken & Verzekeringen

Voordeel oversluiten hypotheek

Heb jij een hypotheek afgesloten? Dan heb je die waarschijnlijk vastgezet voor een periode van 10 jaar of langer. In deze tijd kan de hypotheekrente voor nieuwe hypotheken wijzigen. Het oversluiten van je hypotheek betekent dat je jouw huidige hypotheek aflost en een nieuwe hypotheek afsluit. Ontdek samen met onze adviseurs of het voor jou interessant is om je hypotheek over te sluiten, bijvoorbeeld vanwege een lagere hypotheekrente. Andere redenen om te denken aan oversluiten kunnen zijn dat je meer zekerheid wilt over de aflossing, een beter passend hypotheek product zoekt of als je verbouwingsplannen hebt. Het oversluiten van een hypotheek kost ook geld. Het oversluiten van je hypotheek is alleen verstandig als je daarbij de totale kosten die je kwijt bent ook weer ruim terugverdient.

Meer informatie

Hoe kan ik oversluiten?

Ben je geïnteresseerd in het oversluiten van je hypotheek? Neem dan contact op met één van onze hypotheekadviseurs. Het is verstandig om te laten berekenen of dit voor jouw situatie ook zinvol is. Je moet je bijvoorbeeld het volgende afvragen:

 • Verdien je een eventuele boeterente terug door lagere netto maandlasten?
 • Is rentemiddeling een alternatief?
 • Blijf je bij je huidige geldverstrekker of biedt een andere geldverstrekker nog een lagere rente aan?

Samen met onze hypotheekadviseur nemen we jouw situatie onder de loep. Wij kijken graag met je mee naar de mogelijkheden, dus vraag gerust een gratis adviesgesprek aan.

Adviesgesprek aanvragen

Kosten bij oversluiten

Voor het oversluiten van een hypotheek kijken we eerst of je huidige geldverstrekker een aantrekkelijk aanbod heeft. Dan bespaar je veel geld en ook een deel van de kosten. Veranderen van geldverstrekker kan, maar is alleen zinvol als je de oversluitkosten bij de andere geldverstrekker kunt terugverdienen met lagere netto maandlasten. Oversluitkosten kunnen bestaan uit:

 • Advies- en bemiddelingskosten
 • Taxatiekosten
 • Hypotheekaktekosten
 • Boeterente
 • Kosten Nationale Hypotheek Garantie

Voor- en nadelen

Voordelen
 • Maandlasten gaan omlaag
 • De vergoeding voor vroegtijdig aflossen die je moet betalen is fiscaal aftrekbaar
 • Je kunt de hypotheekrente voor langere tijd vastzetten
 • Nadelen
 • Je moet een oversluitboete betalen
 • Als je de vergoeding meeneemt in je nieuwe hypotheek is de rente over dit gedeelte niet aftrekbaar
 • Lager belastingvoordeel omdat je minder rente betaalt
 • Is oversluiten verstandig?
  Of oversluiten verstandig is, hangt volledig af van jouw situatie. Daarom gaan we graag met je in gesprek, zodat we jou hierin kunnen voorzien van een eerlijk advies!

  Hypotheek oversluiten

  Hoe groot is de kans dat jij kunt besparen op je hypotheek? Met de huidige lage rente is die kans zeker aanwezig. Kom erachter tijdens een adviesgesprek! Je hypotheek oversluiten doe je in 5 stappen.

  1. Oriëntatie
  Bedenk waarom je zou willen oversluiten en waarop je zou kunnen besparen.

  2. Een afspraak plannen
  Tijdens een oriënterend gesprek inventariseren we samen of het interessant is om je hypotheek over te sluiten.

  3. Hypotheekadvies
  Op basis van jouw hypotheekvorm, rentepercentage en voorwaarden gaan we op zoek naar een hypotheekproduct die het beste aansluit bij jouw wensen.


  4. Notaris
  Ook bij het oversluiten van je hypotheek moet je langs de notaris. De notaris haalt de oude hypotheek door en schrijft de nieuwe hypotheek in bij het Kadaster.

  5. Profiteren
  Als alle handtekeningen zijn gezet, kun jij beginnen met het profiteren van je besparingen.

  Wil jij graag weten of het voor jou voordelig is om je hypotheek over te sluiten? Wil je weten of oversluiten je zowel op de korte als op lange termijn voordelen biedt? Maak dan een afspraak met een adviseur. Wij denken graag met je mee en bieden inzicht.

  Plan een afspraak

  Contact opnemen

  Ga in gesprek met onze adviseurs. Zij helpen je graag! Bel, mail of vul onderstaande formulier in, dan nemen wij binnen 1 werkdag contact met je op!

  Het begint met een afspraak

  De koffie staat klaar. Wij helpen je graag om te kijken of je hypotheek beter kan, maar we vertellen het je ook eerlijk als de kosten niet opwegen tegen het voordeel van de lagere rente. Onafhankelijk en eerlijk advies, daar staan én gaan we voor.

  Vul hier je gegevens in

  Makelaardij
  Jan Pelleboerplein 17
  9765 BR Eelde-Paterswolde

  Hypotheken & Verzekeringen
  Jan Pelleboerplein 17
  9765 BR Eelde-Paterswolde

  Back to top