Hypotheken & Verzekeringen

Wij helpen bij de financiering van het energiezuinig maken van jouw woningWij helpen bij de financiering van het energiezuinig maken van jouw woning
07 apr. 2022·
Leestijd:

Iedereen heeft te maken met sterk gestegen kosten van energie voor de verwarming van de woning. Zelfs nu de winter nog “zacht” was, worden veel bewoners geconfronteerd met veel hogere kosten. Alle reden om te kijken of er maatregelen zijn te treffen om de woning energiezuiniger te maken.

Terugverdientijd wordt korter

Door de hogere kosten van energie wordt het financieel steeds aantrekkelijker investeringen te doen die jouw woning energiezuiniger maken. Soms kan dat al door het treffen van eenvoudige en relatief goedkope maatregelen zoals tochtstrippen en isolatie. Grotere besparingen kun je doorgaans bereiken door maatregelen te nemen die eerst een forse, financiële investering vragen zoals bijvoorbeeld isolerend glas, een warmtepomp of zonnepanelen.

Door de recente hogere kosten van energie “verdien” je de investering die je doet wel steeds sneller terug. Zodra je de investering hebt “terugverdiend” ga je dus echt financieel rendement maken. Dat rendement zal veel hoger zijn dan het rendement dat je bijvoorbeeld op jouw spaargeld ontvangt.

Veel opties om te financieren

Er zijn niet alleen financiële motieven om jouw woning te verduurzamen. Uiteraard is verduurzaming ook belangrijk in het kader van het halen van de klimaatdoelen. Om dat mogelijk te maken is er een veelheid van mogelijkheden ontstaan om de investeringen hiervoor te financieren.

Allereerst zijn er meerdere subsidies beschikbaar. Daarnaast zijn er vaak regelingen van gemeenten, provincie en overheid die tegen aantrekkelijke voorwaarden en tegen lage kosten bereid zijn een gedeeltelijke financiering te verstrekken om de verduurzaming van jouw woning mogelijk te maken.

Ook de banken die hypotheken verstrekken kennen inmiddels allerlei mogelijkheden om extra te kunnen lenen of te investeren in verduurzaming van woningen.

Wij zetten het graag voor jou op een rijtje

Er zijn dus meerdere manieren om geld te lenen voor het energiezuiniger maken van jouw woning. Over het algemeen is dit een verstandige keuze omdat je in een relatief korte periode deze investering hebt terugverdiend en daarmee jouw totale woonlasten lager worden. Wil je eens kijken wat in jouw situatie mogelijk is? Neem dan contact met ons kantoor op. Wij zijn je graag van dienst.

Andere interessante nieuwsartikelen

Makelaardij
Jan Pelleboerplein 17
9765 BR Eelde-Paterswolde

Hypotheken & Verzekeringen
Jan Pelleboerplein 17
9765 BR Eelde-Paterswolde

Back to top