Hypotheken & Verzekeringen

Rookmelders verplicht met ingang van 1 juli 2022Rookmelders verplicht met ingang van 1 juli 2022
28 jan. 2022·
Leestijd:

Met ingang van 1 juli 2022 is het verplicht om ook in bestaande woningen rookmelders aan te brengen. Woningeigenaren zijn dus verplicht deze rookmelders te plaatsen en dat geldt ook voor verhuurde woningen. Grote verhuurders zoals woningcorporaties en particuliere woningeigenaren moeten dus in actie komen.

Aansprakelijkheid en gevolgen voor verzekering

Als op 1 juli 2022 geen rookmelders zijn aangebracht waar dit wel verplicht is, kan dat leiden tot problemen. Huurders kunnen bezwaren maken, maar bij een ongeval kan dit ook leiden tot aansprakelijkheidsstellingen. Ook is het niet uitgesloten dat op enig moment brandverzekeraars bepaalde schades niet of niet helemaal uitkeren als er in strijd met de wet geen rookmelders zijn aangebracht.

Kijk eens op https://www.rookmelders.nl

De brandweer heeft in samenwerking met de Nederlandse brandwondenstichting de site www.rookmelders.nl ontwikkeld. Op deze site is heel veel informatie te vinden over de verschillende type rookmelders die er bestaan en de wijze waarop deze het beste gemonteerd kunnen worden.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem contact met ons op!

Andere interessante nieuwsartikelen

Crowdfunding voor de uitvaart?

In de media kom je het met regelmaat tegen. Iemand komt onverwacht te overlijden en de nabestaanden starten een crowdfunding actie om de kosten van de uitvaart te kunnen betalen. Het verhaal achter deze berichten is vaak heel triest. En was vaak met een paar euro per maand te voorkomen geweest.

02 mei 2024 Meer lezen

Makelaardij
Jan Pelleboerplein 17
9765 BR Eelde-Paterswolde

Hypotheken & Verzekeringen
Jan Pelleboerplein 17
9765 BR Eelde-Paterswolde

Back to top