Hypotheken & Verzekeringen

Rookmelders verplicht met ingang van 1 juli 2022Rookmelders verplicht met ingang van 1 juli 2022
28 jan. 2022·
Leestijd:

Met ingang van 1 juli 2022 is het verplicht om ook in bestaande woningen rookmelders aan te brengen. Woningeigenaren zijn dus verplicht deze rookmelders te plaatsen en dat geldt ook voor verhuurde woningen. Grote verhuurders zoals woningcorporaties en particuliere woningeigenaren moeten dus in actie komen.

Aansprakelijkheid en gevolgen voor verzekering

Als op 1 juli 2022 geen rookmelders zijn aangebracht waar dit wel verplicht is, kan dat leiden tot problemen. Huurders kunnen bezwaren maken, maar bij een ongeval kan dit ook leiden tot aansprakelijkheidsstellingen. Ook is het niet uitgesloten dat op enig moment brandverzekeraars bepaalde schades niet of niet helemaal uitkeren als er in strijd met de wet geen rookmelders zijn aangebracht.

Kijk eens op https://www.rookmelders.nl

De brandweer heeft in samenwerking met de Nederlandse brandwondenstichting de site www.rookmelders.nl ontwikkeld. Op deze site is heel veel informatie te vinden over de verschillende type rookmelders die er bestaan en de wijze waarop deze het beste gemonteerd kunnen worden.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem contact met ons op!

Andere interessante nieuwsartikelen

Hierom zetten wij social media in bij de verkoop van jouw huis

Klaar met werk, heerlijk! Even lekker scrollen op Facebook, Instagram en LinkedIn. Je bent niet de enige die dit doet. Inmiddels gebruiken 14,1 miljoen mensen in Nederland social media! Stel je eens voor hoeveel mensen jouw woning zien als wij jouw woning promoten op social media! Maar heeft het inzetten van social media ook echt positieve invloed op de verkoop van jouw woning? Wij vertellen het je in onze blog.

24 jul. 2023 Meer lezen

Makelaardij
Jan Pelleboerplein 17
9765 BR Eelde-Paterswolde

Hypotheken & Verzekeringen
Jan Pelleboerplein 17
9765 BR Eelde-Paterswolde

Back to top

Leuke baan zoekt jou!

Commercieel talent?

Bekijk vacature!