Hypotheken & Verzekeringen

Risico's overstromingRisico's overstroming
05 aug. 2021·
Leestijd:

In Valkenburg hebben we kunnen zien hoe verwoestend water kan zijn. Rond de Maas in Limburg is het erg spannend geweest of de dijken het zouden houden. Door de hevige regenval zijn Duitsland en België zwaar getroffen. Het zet ons aan het denken over onze woning. Hoeveel risico lopen we bij een overstroming?

Hoever kan uw woning onder water komen staan bij een dijkdoorbraak?


Op www.overstroomik.nl kunt u zonder kosten zien of uw woning bij een doorbraak van dijken onder water komt te staan of niet. Een gedeelte van het land blijft droog, bij een gedeelte is er sprake van meer dan “natte voeten” en bij weer een ander deel praten we over een situatie waarin het water meters hoog komt.

Door klimaatverandering neemt het risico toe


Door de klimaatverandering neemt het risico van overstromingen toe. De kans op een ramp zoals deze zich voltrok in België, Duitsland en Limburg is de laatste decennia alleen maar groter geworden. Maar vrijwel alle woonverzekeringen in Nederland sluiten schade aan de woning als gevolg van dijkdoorbraken uit.

Risico is wel te verzekeren


Hoewel de meeste reguliere verzekeringsmaatschappijen het risico van schade als gevolg van overstroming standaard uitsluiten, zijn er inmiddels ook verzekeringsmaatschappijen die dit risico wel verzekeren. Wilt u hierover meer weten? Wanneer u ons een berichtje stuurt geven wij u hierover graag meer informatie.

Andere interessante nieuwsartikelen

Bouwkundige keuring bij het aankopen van een nieuw huis

De eerste bezichtiging is geweest, dit is echt jouw droomhuis! Vol goede moed ga je naar de tweede bezichtiging. Dan zie je ineens een vochtplek op de muur zitten en die schimmel op het kozijn zat er de eerste keer ook nog niet, toch? Tijdens de bezichtigingen kan het zijn dat je door een roze bril kijkt en hierdoor niet alle gebreken ziet. Hier kan een bouwkundige keuring je voor behoeden.

18 apr. 2024 Meer lezen

Makelaardij
Jan Pelleboerplein 17
9765 BR Eelde-Paterswolde

Hypotheken & Verzekeringen
Jan Pelleboerplein 17
9765 BR Eelde-Paterswolde

Back to top