Risico's overstromingRisico's overstroming
05 aug. 2021·
Leestijd:

In Valkenburg hebben we kunnen zien hoe verwoestend water kan zijn. Rond de Maas in Limburg is het erg spannend geweest of de dijken het zouden houden. Door de hevige regenval zijn Duitsland en België zwaar getroffen. Het zet ons aan het denken over onze woning. Hoeveel risico lopen we bij een overstroming?

Hoever kan uw woning onder water komen staan bij een dijkdoorbraak?


Op www.overstroomik.nl kunt u zonder kosten zien of uw woning bij een doorbraak van dijken onder water komt te staan of niet. Een gedeelte van het land blijft droog, bij een gedeelte is er sprake van meer dan “natte voeten” en bij weer een ander deel praten we over een situatie waarin het water meters hoog komt.

Door klimaatverandering neemt het risico toe


Door de klimaatverandering neemt het risico van overstromingen toe. De kans op een ramp zoals deze zich voltrok in België, Duitsland en Limburg is de laatste decennia alleen maar groter geworden. Maar vrijwel alle woonverzekeringen in Nederland sluiten schade aan de woning als gevolg van dijkdoorbraken uit.

Risico is wel te verzekeren


Hoewel de meeste reguliere verzekeringsmaatschappijen het risico van schade als gevolg van overstroming standaard uitsluiten, zijn er inmiddels ook verzekeringsmaatschappijen die dit risico wel verzekeren. Wilt u hierover meer weten? Wanneer u ons een berichtje stuurt geven wij u hierover graag meer informatie.

Andere interessante nieuwsartikelen

Wanneer laat je een taxatierapport opstellen, en wanneer volstaat een waardebepaling?

Bij het kopen van een nieuwe woning, het verbouwen van je huidige woning of bij het aanvragen van een echtscheiding, moet je in bijna alle gevallen een taxatierapport laten opstellen voor je geldverstrekker. Deze geldverstrekker of bank wil de waarde van jouw huis weten om zo de lening te kunnen inschatten. Toch is een taxatierapport niet altijd verplicht, en volstaat een gratis waardebepaling. Maar wanneer laat jij een taxateur bij je langskomen en wanneer niet? Na het lezen van deze blog heb jij een duidelijk antwoord op deze vraag!

21 mrt. 2023 Meer lezen

Besparen op vaste lasten

Besparen op vaste lasten, wie wil dat nou niet? Heb jij een droomwoning op het oog, maar vind je het spannend of je het gaat redden in combinatie met je vaste lasten? Of zit jij goed in je huidige woning, maar wil je wat geld besparen? Lees dan vooral verder!

27 feb. 2023 Meer lezen

Makelaardij
Jan Pelleboerplein 17
9765 BR Eelde-Paterswolde

Hypotheken & Verzekeringen
Jan Pelleboerplein 17
9765 BR Eelde-Paterswolde

Back to top