Hypotheken & Verzekeringen

Periodiek onderhoud: Niet alleen voor de auto maar ook voor de verzekering van de auto



Periodiek onderhoud: Niet alleen voor de auto maar ook voor de verzekering van de auto
04 jul. 2022·
Leestijd:

De brandstofprijzen zijn de afgelopen periode sterk gestegen. Een daling op korte termijn is niet te verwachten. Een deel van de autobezitters probeert de stijgende kosten op te vangen door minder kilometers te rijden door wat vaker de fiets te pakken, met anderen mee te rijden of voor een vakantiebestemming te kiezen die dichter bij huis is. Ook is te zien dat meer mensen kiezen voor de aanschaf van een elektrische auto.

Minder kilometers kan leiden tot lagere premie

Bij het afsluiten van de autoverzekering wordt door vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen gevraagd een inschatting te maken van het aantal kilometers dat jaarlijks gereden zal worden. Meer kilometers betekent over het algemeen dat er met een hogere premie wordt gerekend. De gedachte hierachter is dat iemand die meer kilometers op jaarbasis rijdt een hogere kans heeft om bij een verkeersongeval betrokken te raken.

Door allerlei omstandigheden kan het gebeuren dat je na het afsluiten van de verzekering toch minder kilometers gaat rijden dan je eerst dacht. Dat kan zijn omdat je dichter bij je werk bent gaan wonen of je, zoals nu met de sterk gestegen brandstofprijzen, bewust minder gebruik maakt van jouw auto.

Wanneer je ziet dat je minder kilometers rijdt dan in het verleden, dan is het verstandig te kijken of dit mogelijk een lagere premie voor jouw autoverzekering kan opleveren.

Uiteraard kan ons kantoor dit voor jou uitzoeken!

Elektrische auto

In Nederland groeit het aantal elektrische auto’s snel. In vergelijking met de traditionele benzineauto zijn er bij de keuze voor een verzekering van een elektrische auto een aantal extra aandachtspunten. Deze betreffen onder meer:

  • Niet elke verzekeringsmaatschappij wil elk type elektrische auto verzekeren.
  • De kosten van reparatie na een ongeval met een elektrische auto zijn gemiddeld hoger dan van een benzineauto. Over het algemeen is het daarom aantrekkelijker om de auto langer “allrisk” te verzekeren dan een benzineauto.
  • Bij een elektrische auto heb je te maken met laadkabels en laadpalen. Bij het selecteren van een verzekering is het verstandig om ook hierop te letten.

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met ons op!

Andere interessante nieuwsartikelen

Bedrag in depot bij notaris

Een bedrag in depot bij de notaris is een bedrag dat gestort wordt op de kwaliteitsrekening van de notaris. Een kwaliteitsrekening is een aparte rekening van een notaris waar geld van cliënten op staat. Maar hoe werkt zo’n bedrag in depot houden bij de notaris? En wanneer kan je hiervoor kiezen? Het wordt in deze blog allemaal uitgelegd.

20 mrt. 2024 Meer lezen

Huizen bezichtigen, hoe doe je dat?

Dan is het eindelijk zo ver, je hebt een huis op het oog en kunt morgen dan eindelijk de woning goed bekijken en beoordelen. Maar hoe doe je dit? Waar moet je op letten om een goed beeld te krijgen van de staat van de woning en misschien wel het allerbelangrijkste, hoe is de locatie? Daarom hier een paar handige tips en checklists om te bezichtigen als een volwaardig huizenjager.

20 mrt. 2024 Meer lezen

Deze verkooptrucs werken beter dan een warme appeltaart

De geur van gebakken appeltaart die nét uit de oven komt, de verse bloemen bij de entree.. Wie kent ze niet? De welbekende trucs om de koper meteen een gevoel van thuiskomen te geven. Door gebruik te maken van dit soort trucs maakt de potentiële koper zich een voorstelling hoe het zou zijn om daadwerkelijk in het huis te wonen. Ben jij op zoek naar wat betere verkooptrucs? We vertellen je graag meer over het verkoopklaar maken van je woning.

20 mrt. 2024 Meer lezen

Makelaardij
Jan Pelleboerplein 17
9765 BR Eelde-Paterswolde

Hypotheken & Verzekeringen
Jan Pelleboerplein 17
9765 BR Eelde-Paterswolde

Back to top