Helpen? Houd ons op de hoogteHelpen? Houd ons op de hoogte
07 apr. 2022·
Leestijd:

Misschien denk jij er ook over na of ben je al in actie gekomen. Bij bepaalde vormen van hulp aan Oekraïners vragen wij je wel ons te informeren. Wij gaan dan voor jou een paar zaken uitzoeken. Natuurlijk rekenen wij daarvoor geen kosten. Wij leggen hieronder kort uit waarom wij graag bij bepaalde vormen van hulp even contact met jou willen hebben.

Niemand heeft hier rekening mee gehouden

Met de situatie waarin Europa nu verkeert had tot voor een paar weken terug niemand rekening gehouden. Tegen de achtergrond waarin wij nu leven kan de oorlogssituatie van invloed zijn op keuzes rond bijvoorbeeld een auto-, inboedel-, reis-, kostbaarhedenverzekering of hypotheek. Dat geldt voor ons, maar denk ook aan de banken en verzekeringsmaatschappijen die de voorwaarden hebben geschreven die voor deze producten gelden.

Fantastische hulp die niet was voorzien

Wat wij nu zien is dat heel veel mensen zich actief gaan inzetten om de slachtoffers van het geweld in Oekraïne te helpen. Bijvoorbeeld door geld of goederen te geven, door een locatie ter beschikking te stellen om goederen tijdelijk op te slaan voordat deze worden verzonden. Maar er zijn ook mensen die met vrachtauto’s goederen gaan brengen of met hun personenauto vertrekken naar plaatsen met vluchtelingen om deze naar Nederland te halen. Daarnaast zal het aantal Nederlanders dat een of meer vluchtelingen gaat opvangen naar verwachting toenemen. Allemaal fantastische hulp die vooral moet doorgaan.

Er kan veel misgaan

Tijdens al deze vormen van hulp kan er van alles misgaan. Door stom toeval, slijtage of opzet. Denk bijvoorbeeld aan de auto die wordt gebruikt om vluchtelingen op te halen en betrokken raakt bij een aanrijding, of aan de hulpverlener die aan de grens met Oekraïne een medisch probleem krijgt en met speciaal vervoer naar Nederland moet worden gerepatrieerd. Als gevolg van het opvangen van vluchtelingen bij particulieren kunnen bepaalde elektrische apparaten die al jaren niet meer werden gebruikt, opeens (intensief) gebruikt gaan worden waarbij brand kan ontstaan door kortsluiting. Banken en verzekeraars zullen op dit moment deze schrijnende situaties echt niet misbruiken om bij een schade te wijzen op voorwaarden die in een andere tijd zijn opgesteld.

Geen discussie achteraf alsjeblieft

Wanneer jouw hulp iets verder gaat dan het geven van geld of goederen, neem dan contact met ons op. Waar nodig zoeken wij afstemming met verzekeraars of banken om zeker te stellen dan er bij een calamiteit geen misverstanden of discussies ontstaan die, zeker op dit moment, niemand wil. Natuurlijk brengen wij daarvoor geen kosten in rekening.

Andere interessante nieuwsartikelen

Prinsjesdag 2022: wat betekent dit voor jou op het gebied van wonen?

Het is, door de coronacrisis, even geleden dat we Prinsjesdag - inclusief Glazen Koets en een horde aan mensen – op televisie konden aanschouwen. Omdat er op het moment veel te doen is over bijvoorbeeld de torenhoge energieprijzen, is iedereen erg benieuwd naar de plannen van de regering. Wij vertellen je in een notendop wat je de komende tijd kan verwachten op het gebied van wonen.

21 sep. 2022 Meer lezen

Dé badkamertrends van 2022

Het is je vast wel opgevallen dat badkamers met de jaren meer hip en trendy worden. Waar het voorheen vooral een praktische ruimte was om te douchen, badderen of om je tanden te poetsen, wil het oog tegenwoordig ook wat. Badkamers worden geïnspireerd op luxe, hotels en wellness. Heb je deze zomer eindelijk tijd om de badkamer aan te pakken en wil je bij de inrichting hiervan ook iets meer de trends gaan volgen? Wij zetten in deze blog alle badkamertrends van 2022 voor je op een rij!

12 sep. 2022 Meer lezen

Verschil waardebepaling, waarde indicatie en taxatie

Bij het verkopen van je woning komen verschillende zaken om de hoek kijken. Het is begrijpelijk dat er in dit proces vragen opspelen. Een voorbeeld hiervan is het verschil tussen een waardebepaling, waarde indicatie en taxatie. Want alle drie bepalen de waarde, toch? Dat klopt in zekere zin. In de verschillende stadia van het (ver)kopen van een huis zijn verschillende documenten van toepassing. Wij leggen ze graag even uit, zodat jij weet op welke manier je kunt bepalen hoeveel je huis waard is.

25 aug. 2022 Meer lezen

Makelaardij
Jan Pelleboerplein 17
9765 BR Eelde-Paterswolde

Hypotheken & Verzekeringen
Jan Pelleboerplein 17
9765 BR Eelde-Paterswolde

Back to top