Hypotheken & Verzekeringen

Ga verstandig om met je vermogenGa verstandig om met je vermorgen
04 jan. 2023·
Leestijd:

Plotseling rijk! Ga verstanding om met je vermogen

Een financieel cadeau, daar zou iedereen wel om staan te springen. Voor het overgrote deel van de bevolking is en blijft dit een droom. Maar stel nou dat je je huis met (flinke) overwaarde hebt verkocht en wél ineens een grote som geld op je bankrekening hebt staan. Wat doe je dan? De spaarrentes zijn nog steeds minimaal en met de huidige inflatie wordt je geld elk jaar minder waard. Dus het geld laten staan is niet heel aantrekkelijk…

Welke opties zijn er?

Al het geld in een oude sok stoppen is verleden tijd, dat weten we allemaal. Maar welke keuzes kun je dan wel maken? Je zou kunnen overwegen om een deel te beleggen op een manier die bij jou past. Of wellicht is er ruimte om een lijfrente op te bouwen die het pensioen kan aanvullen. Je houdt natuurlijk een deel van het geld beschikbaar voor korte termijn doelen en als buffer. Op deze manier kun je doelen op kortere termijn (b.v. bijdragen aan de studie van kinderen of een reis) combineren met doelen op de langere termijn (zoals lekker blijven leven als je minder werkt).

Wat je ook met je geld wilt doen, een afspraak met een financieel adviseur loont altijd. We beginnen dan niet bij jouw vermogen, maar bij de financiële situatie van jouw gezin. Dat is immers de basis waarop je keuzes kunt maken! Daarnaast bespreken we wat je met je vermogen kunt doen om jouw doelen te bereiken op een manier die bij jou past. Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken over het zoeken van een oude sok en profiteer je maximaal van je financiële cadeau.

Wat het kost? Een fractie van de gemiddelde vakantie. Wat het oplevert? Inzicht in de financiële situatie van jouw gezin, mogelijkheden om die situatie te verbeteren gezien jouw doelen en daarmee financiële rust.

Andere interessante nieuwsartikelen

Crowdfunding voor de uitvaart?

In de media kom je het met regelmaat tegen. Iemand komt onverwacht te overlijden en de nabestaanden starten een crowdfunding actie om de kosten van de uitvaart te kunnen betalen. Het verhaal achter deze berichten is vaak heel triest. En was vaak met een paar euro per maand te voorkomen geweest.

02 mei 2024 Meer lezen

Makelaardij
Jan Pelleboerplein 17
9765 BR Eelde-Paterswolde

Hypotheken & Verzekeringen
Jan Pelleboerplein 17
9765 BR Eelde-Paterswolde

Back to top