Hypotheken & Verzekeringen

Ga verstandig om met je vermogen



Ga verstandig om met je vermorgen
04 jan. 2023·
Leestijd:

Plotseling rijk! Ga verstanding om met je vermogen

Een financieel cadeau, daar zou iedereen wel om staan te springen. Voor het overgrote deel van de bevolking is en blijft dit een droom. Maar stel nou dat je je huis met (flinke) overwaarde hebt verkocht en wél ineens een grote som geld op je bankrekening hebt staan. Wat doe je dan? De spaarrentes zijn nog steeds minimaal en met de huidige inflatie wordt je geld elk jaar minder waard. Dus het geld laten staan is niet heel aantrekkelijk…

Welke opties zijn er?

Al het geld in een oude sok stoppen is verleden tijd, dat weten we allemaal. Maar welke keuzes kun je dan wel maken? Je zou kunnen overwegen om een deel te beleggen op een manier die bij jou past. Of wellicht is er ruimte om een lijfrente op te bouwen die het pensioen kan aanvullen. Je houdt natuurlijk een deel van het geld beschikbaar voor korte termijn doelen en als buffer. Op deze manier kun je doelen op kortere termijn (b.v. bijdragen aan de studie van kinderen of een reis) combineren met doelen op de langere termijn (zoals lekker blijven leven als je minder werkt).

Wat je ook met je geld wilt doen, een afspraak met een financieel adviseur loont altijd. We beginnen dan niet bij jouw vermogen, maar bij de financiële situatie van jouw gezin. Dat is immers de basis waarop je keuzes kunt maken! Daarnaast bespreken we wat je met je vermogen kunt doen om jouw doelen te bereiken op een manier die bij jou past. Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken over het zoeken van een oude sok en profiteer je maximaal van je financiële cadeau.

Wat het kost? Een fractie van de gemiddelde vakantie. Wat het oplevert? Inzicht in de financiële situatie van jouw gezin, mogelijkheden om die situatie te verbeteren gezien jouw doelen en daarmee financiële rust.

Andere interessante nieuwsartikelen

Bedrag in depot bij notaris

Een bedrag in depot bij de notaris is een bedrag dat gestort wordt op de kwaliteitsrekening van de notaris. Een kwaliteitsrekening is een aparte rekening van een notaris waar geld van cliënten op staat. Maar hoe werkt zo’n bedrag in depot houden bij de notaris? En wanneer kan je hiervoor kiezen? Het wordt in deze blog allemaal uitgelegd.

20 mrt. 2024 Meer lezen

Huizen bezichtigen, hoe doe je dat?

Dan is het eindelijk zo ver, je hebt een huis op het oog en kunt morgen dan eindelijk de woning goed bekijken en beoordelen. Maar hoe doe je dit? Waar moet je op letten om een goed beeld te krijgen van de staat van de woning en misschien wel het allerbelangrijkste, hoe is de locatie? Daarom hier een paar handige tips en checklists om te bezichtigen als een volwaardig huizenjager.

20 mrt. 2024 Meer lezen

Deze verkooptrucs werken beter dan een warme appeltaart

De geur van gebakken appeltaart die nét uit de oven komt, de verse bloemen bij de entree.. Wie kent ze niet? De welbekende trucs om de koper meteen een gevoel van thuiskomen te geven. Door gebruik te maken van dit soort trucs maakt de potentiële koper zich een voorstelling hoe het zou zijn om daadwerkelijk in het huis te wonen. Ben jij op zoek naar wat betere verkooptrucs? We vertellen je graag meer over het verkoopklaar maken van je woning.

20 mrt. 2024 Meer lezen

Makelaardij
Jan Pelleboerplein 17
9765 BR Eelde-Paterswolde

Hypotheken & Verzekeringen
Jan Pelleboerplein 17
9765 BR Eelde-Paterswolde

Back to top