Aandachtspunten bij een autoverzekering


Aandachtspunten bij een autoverzekering
05 aug. 2021·
Leestijd:

Wie rijdt er in de auto?


Wist u dat de gemiddelde leeftijd van kopers van een nieuwe auto inmiddels boven de 61 jaar ligt? Er is een opmerkelijke ontwikkeling te zien. Waar ouderen hechten aan het bezit van een auto, gaat het bij jongeren veel meer om het gebruik van de auto en minder om het bezit. Het delen van het gebruik van de auto wordt daardoor steeds populairder. Vanuit verzekeringsoogpunt vraagt dit wel om aandacht. Bij het afsluiten van de verzekering moet duidelijk zijn of het een “gemeenschappelijke” auto betreft.

Gevolgen bonus/malus positie


Heeft u een eigen auto en leent u deze uit aan een ander, weet dan dat – wanneer die ander met uw auto aansprakelijk is voor een met de auto veroorzaakt ongeval – dit ten koste gaat van uw bonus malus positie.

Diefstal van onderdelen


Het komt steeds vaker voor dat van bepaalde auto’s specifieke onderdelen worden gestolen. Deze diefstal betreft niet alleen de navigatieapparatuur, maar kan zoals we recentelijk zagen, ook betrekking hebben op motorkappen en wielen. Het is heel lastig om auto’s tegen dit soort gerichte diefstallen van onderdelen te beschermen. Afhankelijk van het type auto is dit dus wel een aspect waarop goed moet worden gelet bij de keuze van een passende autoverzekering.

Rally rijden


In de zomermaanden zien we vaak dat organisaties rally’s en puzzelritten organiseren. Bepaalde verzekeringsmaatschappijen sluiten rally’s echter van dekking uit. Zeker wanneer de grens tussen rally en puzzelrit vaag is, kan dit allerlei problemen geven indien er een schade optreedt. Ook dit element is belangrijk om bij de keuze van een autoverzekering in de gaten te houden.

Nieuwe auto’s sneller total loss


De auto’s die in de afgelopen jaren zijn gebouwd, hebben als kenmerk dat ze vaak onderdelen bevatten die, wanneer ze beschadigd zijn, niet te repareren zijn. Vervanging van onderdelen kan echter zeer hoge kosten met zich meebrengen. Een van de buitenkant bezien “ beperkte schade” kan ertoe leiden dat de totale kosten van reparatie toch hoger worden dan de dagwaarde van de auto en de auto total loss wordt verklaard.

Dat kan ook het gevolg zijn van de constructie van de auto. Heeft de auto een bodem die uit een geheel bestaat, of bestaat de bodemplaat uit verschillende delen die bij schade ook apart vervangen kunnen worden?

Vragen als deze zijn van belang voor de beantwoording van de vraag of het verstandig is om de auto nog wat langer allrisk te verzekeren of de verzekering over te zetten naar alleen WA dekking.

Het kiezen van een passende autoverzekering is echt meer dan het klikken op een vakje op uw beeldscherm. Onze medewerkers zijn deskundig op het gebied van autoverzekeringen. Wij helpen u dan ook graag bij het kiezen van een voor u passende verzekering!

Andere interessante nieuwsartikelen

Risico's lage rente

De hypotheekrente is historisch laag. Wil je binnenkort een huis kopen en een hypotheek afsluiten, dan is dat natuurlijk ideaal. Toch brengt de lage hypotheekrente ook risico’s met zich mee. Wat zijn deze risico’s en wat merk je hiervan in je dagelijks leven?


24 sep. 2021 Meer lezen

Kunnen jouw maandlasten omlaag?

Met de stijgende huizenprijzen, is de kans groot dat ook jouw woning in waarde is gestegen. Hierdoor wijzigt de verhouding tussen je hypotheekschuld en de waarde van je woning. Het is mogelijk dat je in aanmerking komt voor een lagere hypotheekrente en dus lagere maandlasten. Wie wil dat nou niet?

24 sep. 2021 Meer lezen

Interieurdossier: Top 5 interieuraccounts voor inspiratie

De herfst is weer begonnen! Een perfect seizoen om je huis om te toveren tot een gezellige, knusse en sfeervolle plek. Denk bijvoorbeeld aan kaarsjes, gezellige kussentjes of warme plaids. Instagram is dé plek om inspiratie op te doen. Omdat er veel verschillende interieuraccounts te vinden zijn op Instagram, laten wij jou graag onze top 5 zien.

23 sep. 2021 Meer lezen

Makelaardij
Jan Pelleboerplein 17
9765 BR Eelde-Paterswolde

Hypotheken & Verzekeringen
Jan Pelleboerplein 17
9765 BR Eelde-Paterswolde

Back to top