Hypotheken & Verzekeringen

Aandachtspunten bij een autoverzekeringAandachtspunten bij een autoverzekering
05 aug. 2021·
Leestijd:

Wie rijdt er in de auto?


Wist u dat de gemiddelde leeftijd van kopers van een nieuwe auto inmiddels boven de 61 jaar ligt? Er is een opmerkelijke ontwikkeling te zien. Waar ouderen hechten aan het bezit van een auto, gaat het bij jongeren veel meer om het gebruik van de auto en minder om het bezit. Het delen van het gebruik van de auto wordt daardoor steeds populairder. Vanuit verzekeringsoogpunt vraagt dit wel om aandacht. Bij het afsluiten van de verzekering moet duidelijk zijn of het een “gemeenschappelijke” auto betreft.

Gevolgen bonus/malus positie


Heeft u een eigen auto en leent u deze uit aan een ander, weet dan dat – wanneer die ander met uw auto aansprakelijk is voor een met de auto veroorzaakt ongeval – dit ten koste gaat van uw bonus malus positie.

Diefstal van onderdelen


Het komt steeds vaker voor dat van bepaalde auto’s specifieke onderdelen worden gestolen. Deze diefstal betreft niet alleen de navigatieapparatuur, maar kan zoals we recentelijk zagen, ook betrekking hebben op motorkappen en wielen. Het is heel lastig om auto’s tegen dit soort gerichte diefstallen van onderdelen te beschermen. Afhankelijk van het type auto is dit dus wel een aspect waarop goed moet worden gelet bij de keuze van een passende autoverzekering.

Rally rijden


In de zomermaanden zien we vaak dat organisaties rally’s en puzzelritten organiseren. Bepaalde verzekeringsmaatschappijen sluiten rally’s echter van dekking uit. Zeker wanneer de grens tussen rally en puzzelrit vaag is, kan dit allerlei problemen geven indien er een schade optreedt. Ook dit element is belangrijk om bij de keuze van een autoverzekering in de gaten te houden.

Nieuwe auto’s sneller total loss


De auto’s die in de afgelopen jaren zijn gebouwd, hebben als kenmerk dat ze vaak onderdelen bevatten die, wanneer ze beschadigd zijn, niet te repareren zijn. Vervanging van onderdelen kan echter zeer hoge kosten met zich meebrengen. Een van de buitenkant bezien “ beperkte schade” kan ertoe leiden dat de totale kosten van reparatie toch hoger worden dan de dagwaarde van de auto en de auto total loss wordt verklaard.

Dat kan ook het gevolg zijn van de constructie van de auto. Heeft de auto een bodem die uit een geheel bestaat, of bestaat de bodemplaat uit verschillende delen die bij schade ook apart vervangen kunnen worden?

Vragen als deze zijn van belang voor de beantwoording van de vraag of het verstandig is om de auto nog wat langer allrisk te verzekeren of de verzekering over te zetten naar alleen WA dekking.

Het kiezen van een passende autoverzekering is echt meer dan het klikken op een vakje op uw beeldscherm. Onze medewerkers zijn deskundig op het gebied van autoverzekeringen. Wij helpen u dan ook graag bij het kiezen van een voor u passende verzekering!

Andere interessante nieuwsartikelen

Crowdfunding voor de uitvaart?

In de media kom je het met regelmaat tegen. Iemand komt onverwacht te overlijden en de nabestaanden starten een crowdfunding actie om de kosten van de uitvaart te kunnen betalen. Het verhaal achter deze berichten is vaak heel triest. En was vaak met een paar euro per maand te voorkomen geweest.

02 mei 2024 Meer lezen

Makelaardij
Jan Pelleboerplein 17
9765 BR Eelde-Paterswolde

Hypotheken & Verzekeringen
Jan Pelleboerplein 17
9765 BR Eelde-Paterswolde

Back to top