Arbeidsongeschiktheid
Nog een steen ernaast, hup nog wat mortel en even later staat het begin van een nieuwe fundering voor een groot nieuwbouwproject. Of: “Nou, mevrouw, een wortelkanaalbehandeling zal uw pijn snel wegnemen. Ik raad u aan om de afspraak spoedig te plannen”. Zo veel mensen, zo veel beroepen. En iedere baan doet een beroep op jouw lichaam. En welk beroep je ook uitoefent, je wilt natuurlijk voorkomen dat je je werk straks niet meer kunt doen. Je kunt voorzichtig werken om ongelukken te voorkomen, maar dit voorkomt geen ziektes...
Jaarlijks worden zo’n 50.000 mensen arbeidsongeschikt en de kans dat je in je werkzame leven langer dan 6 maanden arbeidsongeschikt raakt is 35% (bron UWV). Als je in loondienst werkt, heb je recht op wettelijke regelingen en kan de werkgever het risico voor je verkleinen. Toch kan de financiële impact (naast de impact op je leven) behoorlijk zijn.
Hoe kan je je voorbereiden?
Ben je ondernemer dan moet je het risico op arbeidsongeschiktheid in kaart brengen omdat het direct ingrijpt op jouw leven en gezin. Je overziet de risico’s voor jouw onderneming toch ook? Tijdens een afspraak met een verzekeringsadviseur worden deze risico's in kaart gebracht. Geen moeilijke taal, maar eenvoudig, zodat jij het snapt. Er wordt gesproken over de financiële situatie van jou en jouw gezin. Dat is immers de basis waarop je keuzes kunt maken. Daarnaast wordt er besproken wat je kunt doen om de eventuele situatie van arbeidsongeschiktheid zo goed mogelijk financieel te dekken. Een verzekering kan onderdeel van de oplossing zijn.
Wat het kost? Een fractie van de gemiddelde vakantie. Wat het oplevert? Inzicht in de financiële situatie van jouw gezin, mogelijkheden om die situatie te verbeteren gezien jouw doelen en daarmee financiële rust.