Zo word jij de beste koper


Zo word jij de beste koper
26 aug. 2021·
Leestijd:

Het aan de haak slaan van jouw droomwoning kan tegenwoordig een hele opgave zijn. Wanneer je eindelijk hét huis gevonden hebt, blijkt dat er veel animo voor is. Hoe zorg je ervoor dat jij de aantrekkelijkste koper wordt? We helpen je graag op weg!

1. Verkoop eerst je eigen huis

Op het moment dat je een huis gaat kopen en je je eigen huis nog moet verkopen, zorgt dat in de meeste gevallen ervoor dat je minder aantrekkelijk wordt al koper. De verkoper van jouw droomhuis wil het liefst zijn huis zo snel mogelijk verkopen en niet hoeven wachten. Op het moment dat jouw huis eerst nog verkocht moet worden, is de kans groot dat jouw droomhuis naar een andere koper gaat. Maak je je zorgen over de risico’s die je loopt wanneer je jouw woning al verkocht hebt? Geen zorgen, er zijn meerdere manieren waarop je zonder risico toch je huis kunt verkopen.

2. Regel de financiering

Als de koper zeker weet dat jij de koop kan financieren, biedt dat zekerheid voor beide partijen. Als hier twijfels over zijn is er een groter risico dat de verkoper opnieuw een koper moet vinden wanneer je de financiering niet rond kan krijgen. Wanneer je vooraf weet wat je te besteden hebt, sta jij al een streepje voor op andere kopers. Vraag na bij jouw hypotheek adviseur wat de mogelijkheden zijn wat betreft het budget.

3. Onderzoek de omgeving

Steeds vaker stelt de makelaar van de verkopende partij dat de bieder de woning vooraf heeft gezien. Dit wordt gedaan omdat hiermee de kans wordt verkleind dat je afhaakt wanneer de omgeving je achteraf toch niet aanstaat. Neem een kijkje bij de woning en ontdek de omgeving. Zo weet je zeker of alle gewenste voorzieningen ook daadwerkelijk in de buurt zijn. Proef de sfeer en beslis en of dit wel écht de plek is waar je wilt wonen.

4. Sta zo flexibel mogelijk in de aanvaarding

Of je flexibel bent in de periode waarin de je woning kunt aanvaarden kan voor een verkoper doorslaggevend zijn. Zo kan de verkoper het bijvoorbeeld prettig vinden om het snel of juist na een langere periode over te dragen.

5. Ga samen met een aankoopmakelaar

Dat je niet precies weet waar je naar moet kijken tijdens een bezichtiging of hoe je het beste bod kan uitbrengen, is meer dan logisch. Een aankoopmakelaar kan je hierbij verder helpen. Dankzij de ervaring en kennis van een aankoopmakelaar sta jij niet alleen vooraan wanneer jouw droomwoning op de markt komt, maar ben je ook in het voordeel tijdens het koopproces. De makelaar behartigt jouw belangen en stelt de juiste vragen aan de verkoper. Zo verhoogt jouw slaginskans en sla je geheid jouw droomwoning aan de haak.

Voldoe je aan al deze punten? Dan ben jij klaar voor de aankoop van je nieuwe droomhuis.


Andere interessante nieuwsartikelen

Risico's lage rente

De hypotheekrente is historisch laag. Wil je binnenkort een huis kopen en een hypotheek afsluiten, dan is dat natuurlijk ideaal. Toch brengt de lage hypotheekrente ook risico’s met zich mee. Wat zijn deze risico’s en wat merk je hiervan in je dagelijks leven?


24 sep. 2021 Meer lezen

Kunnen jouw maandlasten omlaag?

Met de stijgende huizenprijzen, is de kans groot dat ook jouw woning in waarde is gestegen. Hierdoor wijzigt de verhouding tussen je hypotheekschuld en de waarde van je woning. Het is mogelijk dat je in aanmerking komt voor een lagere hypotheekrente en dus lagere maandlasten. Wie wil dat nou niet?

24 sep. 2021 Meer lezen

Interieurdossier: Top 5 interieuraccounts voor inspiratie

De herfst is weer begonnen! Een perfect seizoen om je huis om te toveren tot een gezellige, knusse en sfeervolle plek. Denk bijvoorbeeld aan kaarsjes, gezellige kussentjes of warme plaids. Instagram is dé plek om inspiratie op te doen. Omdat er veel verschillende interieuraccounts te vinden zijn op Instagram, laten wij jou graag onze top 5 zien.

23 sep. 2021 Meer lezen

Makelaardij
Jan Pelleboerplein 17
9765 BR Eelde-Paterswolde

Hypotheken & Verzekeringen
Jan Pelleboerplein 17
9765 BR Eelde-Paterswolde

Back to top